Mrkev obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou β-karoteny – dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Dále je bohatá na vlákniny a antioxidanty. Po chemické stránce byla podrobně prozkoumána a v jejím kořenu a semenech bylo nalezeno několik set různých chemických sloučenin.
Do mixéru dáme vodu, nakrájenou mrkev, fenykl, mátu i se stonkem, zázvor, sezamový olej, kokosovou aminokyselinu, trochu kokosové dužiny, skořici a sůl a dobře rozmixujeme. Hotovou polévku posypeme sekanou bazalkou. Ihned podáváme.
Zdroj: dobruchut..sk
Raw polévka s brutnákem Sušená rajčata s makadamovým sýrem Mrkvový krém se zázvorovým přívlastkem Ovocná snídaně Mango -Špenátovo- Avokádové Smoothie Raw mrkvová polévka Raw banánovo-borůvkový dezert Zimní citrusové smoothie Smoothie s granátovým jablkem a třešněmi Raw pikantní zeleninový salát
Naši partneři