Kešu ořechy

Kešu ořechy jsou plodem ledvinovníku (mají tvar ledviny), který pochází z Jižní Ameriky. Obsahují zhruba 50% tuků, 20% bílkovin a asi 25% cukrů. Na pulty krámů se dostanou již vyloupané ze skořápek a vzhledem k tomu, že každý jeden plod ledvinovníku poskytne jen jeden oříšek, je jejich cena v porovnání s ostatními ořechy znatelně vyšší. Nejvíce používané jsou v Indii, kam je přivezli v 16. století Portugalci. Také ve vitariánské stravě se z nich dělá spousta skvělých omáček, dipů, náplní a mnoho dalšího ve sladkých i slaných variantách. Mnozí rawfoodisté si už svůj jídelníček bez kešu neumí ani představit. Jsou plné antioxidantů, vitamínů a minerálů, které jsou potřebné ke správnému fungování celého našeho těla.


Recepty označené tagem: Kešu ořechy

RAW kokosovo-jahodový dortík

RAW kokosovo-jahodový dortík

Dortík na potěšení oka, jazyka a hlavně bříška.

Řepa s pastou z oříšků a semínek

Řepa s pastou z oříšků a semínek

Červená řepa obsahuje železo, draslík, křemík, hořčík, zinek, vitamíny C, E, kyselinu listovou. Podporuje činnost trávicích šťáv, jater a žlučníku. Významně pomáhá při detoxikaci organismu, pročišťuje krev, podporuje krvetvorbu, ...

Raw koláč z červené řepy

Raw koláč z červené řepy

Červená řepa Aktivuje tvorbu červených krvinek, zásobuje buňky kyslíkem. Vyvolává optimističtější náladu. Zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté lát...

Nepečený koláč s avokádovým krémem

Nepečený koláč s avokádovým krémem

Naprosto úžasný kulinářský zážitek je tento nepečený koláč. Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5 (kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje kyselinu olejovou, palmitovo...

Naši partneři