Pro výraznější chuť si žampiony přes noc namarinujeme.
Žampiony opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky a dáme do misky či krabičky. Žampiony ochutíme osolíme, přidáme olej a trošku medvědího česneku nebo na plátky nakrájený stroužek čerstvého česneku. Promísíme a žampiony dáme do ledničky marinovat, a to přes noc nebo minimálně na 2 až 4 hodiny. Marinované žampiony vyndáme a asi třetinu žampionů si dáme stranou, zbytek dáme do mixéru.
Přidáme vydlabané avokádo, 3 dcl vlažné vody, citronovou šťávu, dýňový olej a mixujeme do hladka. Ochutnáme, dle potřeby dosolíme, můžeme přidat trošinku kaeynského pepře. Pokud je polévka moc hustá, trošku ji ještě naředíme vodou.
Polévku z mixéru přelijeme do hrnce, přidáme plátky marinovaných žampionů, které jsme si nechali stranou a polévku za stálého míchání opatrně ohřejeme max do 42-45 °C.
Ozdobíme nakrájenou čerstvou pažitkou a podáváme.
Zdroj: syrova-strava.cz
Raw detoxikační koktejl Růžovo - zelené Smoothie Zelené Smoothie Raw kapřík Raw tabbouleh Oříškové koule a chilli omáčka Raw brokolicový salát Smoothie s raw kakaem Raw mandlový salát Smoothie plné železa
Naši partneři