Mrkev obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou β-karoteny – dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Dále je bohatá na vlákniny a antioxidanty. Po chemické stránce byla podrobně prozkoumána a v jejím kořenu a semenech bylo nalezeno několik set různých chemických sloučenin.
Do mixéru dáme vodu, nakrájenou mrkev, fenykl, mátu i se stonkem, zázvor, sezamový olej, kokosovou aminokyselinu, trochu kokosové dužiny, skořici a sůl a dobře rozmixujeme. Hotovou polévku posypeme sekanou bazalkou. Ihned podáváme.
Zdroj: dobruchut..sk
Raw čokoládové kostky RAW Čevabčiči Vege rawburgery Raw čokoládovo-datlové tyčinky Raw okurková polévka Okurkové Smoothie Smoothie plné energie Zeleninové smoothie Čokoládové Smoothie Raw mrkvové špagety s omáčkou
Naši partneři