Cizrnový dip se sezamem, výborné ke svačince, snídaňi, či na večerní posezení u vínečka.
Tři dny nechce cizrnu naklíčit. Po 12 hodinách měňte vodu, druhý a třetí den stačí, když necháte cizrnu vlhkou.
Sezam rozemelte najemno. Přidejte naklíčenou cizrnu, olivový olej a citronovou šťávu. Vše dohladka rozmixujte.
Nakonec dochuťte mořskou solí, pepřem nebo kořením, které máte rádi. Zajímavá kombinace je i s bazalkou nebo petrželí.
Pokud je směs ještě příliš hutná přidejte trošku vody.
Na italský nádech přidejte sušená rajčata.
Na talíři ozdobte mletou paprikou a nitkami chilli.
Cizrna Sezamové semínko Olivový olej Citronová šťáva Mořská sůl Česnek Mletá paprika Chilli
Zdroj: lifefood.cz
Sušená rajčata s makadamovým sýrem Raw pohankové placky Ovesná kaše s arašídovým máslem Smoothie s červenou řepou Raw Thajský mrkvový salát Raw badyánové hvězdičky Smoothie plné energie Raw salát Smoothie na imunitu Raw pasta
Naši partneři