Cizrnový dip se sezamem, výborné ke svačince, snídaňi, či na večerní posezení u vínečka.
Tři dny nechce cizrnu naklíčit. Po 12 hodinách měňte vodu, druhý a třetí den stačí, když necháte cizrnu vlhkou.
Sezam rozemelte najemno. Přidejte naklíčenou cizrnu, olivový olej a citronovou šťávu. Vše dohladka rozmixujte.
Nakonec dochuťte mořskou solí, pepřem nebo kořením, které máte rádi. Zajímavá kombinace je i s bazalkou nebo petrželí.
Pokud je směs ještě příliš hutná přidejte trošku vody.
Na italský nádech přidejte sušená rajčata.
Na talíři ozdobte mletou paprikou a nitkami chilli.
Cizrna Sezamové semínko Olivový olej Citronová šťáva Mořská sůl Česnek Mletá paprika Chilli
Zdroj: lifefood.cz
Salát z červené řepy Ovocný salát s kešu oříšky Snídaně plná energie Raw salát z řasy s pestem Raw meruňkové knedlíky Raw kapřík RAW čokoládové kuličky Smoothie se špenátem Mandlové Smoothie Osvěžující melounovo - jahodové smoothie
Naši partneři