Mrkev obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou β-karoteny – dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Dále je bohatá na vlákniny a antioxidanty. Po chemické stránce byla podrobně prozkoumána a v jejím kořenu a semenech bylo nalezeno několik set různých chemických sloučenin.
Všechny ingredience kromě jemně nastrouhané mrkve vložíme do mixéru a rozmixujeme. Hladkou směs přelijeme do kastrolu, přidáme zbylou mrkev a na mírném ohni zahřejeme na teplotu 40 ° C.
Zdroj: dobruchut..sk
Raw okurkový salát Kokosovo - mangové kuličky Oříšková tyčinka máčená v čokoládě Cuketové sushi Smoothie ranní probuzení Raw bramborový salát Sýr s olivovým srdcem Raw zmrzlina Raw salát s tahini zálivkou Raw čokoládová pěna
Naši partneři