Mrkev obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou β-karoteny – dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Dále je bohatá na vlákniny a antioxidanty. Po chemické stránce byla podrobně prozkoumána a v jejím kořenu a semenech bylo nalezeno několik set různých chemických sloučenin.
Všechny ingredience kromě jemně nastrouhané mrkve vložíme do mixéru a rozmixujeme. Hladkou směs přelijeme do kastrolu, přidáme zbylou mrkev a na mírném ohni zahřejeme na teplotu 40 ° C.
Zdroj: dobruchut..sk
Mrkvovo - mandlový dip RAW polévka z chlorelly Polévka Gaspacho Kokosový ořechovník RAW kokosovo-jahodový dortík plněné papriky Avokádové Smoothie s hroznem Raw mrkvové kolečka s pikantní Tahini omáčkou Chia v ovoci Ovocná snídaně
Naši partneři