Výborný cizrnový humus s česnekem a sezamem.
Namočte fazole po dobu 24 hodin. Voda by měla být 1:1. Nechte fazolky stát 2-3 dny dokud nejsou klíčky 1/2 palce dlouhé. Oplachujte fazole jednou nebo dvakrát denně.
Povařte vodu a nechte poté 1 minutu odstát. Dejte klíčící zrna do horké vody a nechte 1 minutu stát.
Vložte klíčící zrna do mixéru a přidejte sezamová zrna, mořskou sůl - dle chuti, citronovou šťávu a česnek.
Mixujte dohladka a přidávejte vodu v případě potřeby. Mixujeme cca 3-5 minut než je humus ve správné konzistenci. Nechte v mixéru ještě cca 5 minut stát. V případě, že je humus moc hustý přidejte postupně ještě trošku vody a mixujte ještě jednou.
Můžete dochutit oblíbeným kořením v případě potřeby. Vložte do mísy a ozdobte paprikou.
Podáváme s pita chlebem, mrkví nebo řapíkatým celerem, nebo malé římský listy.
Cizrna Sezam Citronová šťáva Pita chleba Mrkev Řapíkatý celer Česnek Raw strava
Zdroj: allrecipes.com
plněné papriky Raw sušenky Raw dýňový koláč se šlehačkou Zelené Smoothie s mangem Raw avokádový cheesecake s jahodami a kokosem Smoothie čokoládový koláč Raw kakaový pudink Krémová polévka z dýně Raw kokosovo - citronové kuličky Raw mrkvová polévka
Naši partneři