Sušená rajčata s makadamovým sýrem

0 hvězdiček z 7 hodnocení   
Sušená rajčata s makadamovým sýrem

Bezkonkurenční raw lahůdka na svačinu nebo jako pohoštění na party, nejvíce Vám bude chutnat v kombinaci se sušenými krekry.

 

Ingredience pro přípravu receptu: Sušená rajčata s makadamovým sýrem

  • 100 g makadamových oříšků
  • 100 g lněného semínka hnědého
  • 2-3 lžičky panenského kokosového oleje
  • 150-200 g sušených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • trochu soli
  • trochu pepře
  • trochu vody
  • trochu oregana
  • 2 lžičky šťávy z vymačkaného citronu

Postup pro přípravu receptu: Sušená rajčata s makadamovým sýrem

Dáme do misek a namočíme makadamové oříšky a rajčata minimálně na 8 hodin do vody. Potom necháme usušit.

Sýrová vrstva Vložíme lněné semínko, kokosový olej, šťávu z citronu, česnek, sůl a pepř do mixéru a umixujeme najemno. Dle potřeby doléváme vodou, aby se hmota dala umixovat. Hmotu rozetřete na plech bez pečícího papíru a necháme zatuhnout v mrazáku.

Rajčatová vrstva Umixujeme rajčata, oregano a případně špetku soli, konzistenci necháme trochu hrubší může být zajímavá.

Rolka Vyndáme sýrovou vrstvu z mrazáku a natřeme na ni rajčatovou. Po krajích necháme cca 1 cm. Necháme vrstvy 10 minut odpočinout, aby se spojila. Poté zarolujeme. Rolku vložíme do ledničky a servírujeme nejlépe druhý den.

Tagy receptu: Sušená rajčata s makadamovým sýrem

Makadamové oříšky Lněné semínko Kokosový olej Sušená rajčata

Zdroj: lifefood.cz

Diskuze k receptu: Sušená rajčata s makadamovým sýrem

Další recepty

Raw salát s kurkuma dresinkem Raw špagety z červené řepy s koprem Zelené Smoothie s mandlovým mlékem Jablkový koláček Míša řezy s příchutí máty Dip z naklíčené cizrny Müsli tyčinky Raw velikonoční beránek Raw jablíčkové potěšení Raw čokoládové kostky

Naši partneři

  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Hrníčková kuchařka
    Kuchařka zaměřená na jednoduché pečení bez vážení s velkým množstvím hrníčkových receptů.